Ötnapos gyermeklabdarúgó-tábort szervezett a Horgos 1911 Labdarúgó Klub, amelybe az idén először a szabadkai Champions Labdarúgó Klub fiataljai is bekapcsolódtak. Az edzések a klub pályáján illetve a Túrú-tanya kispályáin folytak.

A munkában mintegy 30 horgosi és ugyanannyi szabadkai labdarúgó vett részt. Pilisi Kolos, labdarúgó, Horgos: „Egy a kettő ellen, vagy kettő az egy ellen, kettő a kettő ellen, meg most gyakoroljuk a dekázást.”

A csapatszellem építése mellett sok minden másra is nagyon jó a közös táborozás. Csizmár Zsolt, vezetőedző, Champions LK, Szabadka: „Először is a mozgáskoordináció fejlesztésére, valamint a technika fejlesztésére. Ugyanis jobb lábbal és bal lábbal is csinálják a gyerekek a gyakorlatot, vagy amint a gyakorlat elején látszik, az ellenfél elleni helyezkedés, akár a jobb, akár a bal irányba.”

A kis focisták a technikai és taktikai gyakorlatok mellett a focitörténelem legérdekesebb tudnivalóival is megismerkedhettek. A horgosi klub elnöke, Darko Veselinov elmondta: a gyermekek megtudták, mikor alakult az első klub, mikor volt az első mérkőzés, hogy nézett ki az első labda, vagy az első cipő

Attachments