❗️ Beszámoló a biztonsággal foglalkozó munkatestület üléséről, melyet 2023.08.09-én 17 órai kezdettel tartottunk a Helyi Közösség tanácstermében, mind az 5 bizottsági tag jelentétével.
– A biztonsági tanács tagjai tájékoztatást kaptak a megbeszélt intézkedésekről, amelyet a magyarkanizsai rendőrállomás vezetőjével és a magyarkanizsai polgármester-helyettessel folytattunk le.
– Kérjük az önkormányzat hozzájárulását, hogy a kommunális felügyelő legalább heti 3 napot Horgoson töltsön a megnövekedett számú problémák miatt.
– Közlekedési felügyelő jelenléte Horgos területén, hogy ellenőrizze a taxisofőröket, akik Kispiac és Martonos között szállítják az illegális bevándorlókat, de közben részben áthaladnak Horgos területén is.
– Kérjük a lakosságot, hogy jelentsék a rendőrségen vagy a Helyi Közösségben, ha tudomásuk van olyan helyekről, ahol migránsokat szállásolnak el.
– Kérelem átadása a magyarkanizsai rendőrállomásnak, hogy minden kedden a Helyi Közösség épületében fogadja a polgárokat egy rendőr, aki mindkét nyelvet ismeri, és a panaszokat, feljelentéseket felveszi a helyi lakosoktól.
– Kérelem a magyarkanizsai rendőrállomás felé, hogy azokon a napokon, amikor várhatólag nagyobb számú polgár lesz jelen a falu központjába, erősítsék meg a rendőri jelenlétet.
– A lakosság gyorsabb tájékoztatása a Helyi Közösség munkájáról.
❗️ Савет за безбедност
Састанак одржан 09.08. присутно свих 5 чланова.
– Упознавање чланова са договореним мерама састанка са начелником полицијске станице Кањижа и замеником председника општине Кањижа
– Упутити захтев општини за далеко веће присуство комуналног инспектора на подручју МЗ Хоргош због веома много проблема који су његова надлежност, недељно бар 3 дана
– Присуство на терен саобраћајног инспектора у циљу контроле таксиста који преко Малих Пијаца довозе мигранте у Мартонош а који после тога делом прелазе и на подручје МЗ Хоргош
– Замолити грађане да пријављују полицији и МЗ ако имају сазнања да постоје куће где пружају услуге смештаја мигрантима
– Упутити захтев ПС Кањижа да уторком у просторијама МЗ борави јадан полицајац који познаје оба језика и да ту прима жалбе грађана, након одобрења упутиће се апел грађанима да користе ту могућност
– Упутиће се захтев ПС Кањижа да појединим даним када се очекује већи број грађана у центу населја појача присуство полиције.
– Брже информисање грађана о раду Месне Заједнице

Source