Tisztelt Polgárok!

Horgos Helyi Közösség irodájában is alá lehet írni a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést – Minority SafePack-et!

Magyar állampolgárság szükséges hozzá, illetve a megfelelő dokumentumok egyike, magyar útlevél, magyar személyi igazolvány vagy lakcímkártya.

A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés – Minority SafePack – az európai kisebbségek jogvédelméről szól, arról, hogy tagállamait kényszerítse a kisebbségek jogainak betartására. Arra kérik az EU-t, hogy fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából.
A határon túli magyarság szempontjából kulcsfontosságú, hogy az Európai Unió a többi kisebbség helyzete mellett végre az őshonos nemzeti kisebbségek ügyével is foglalkozzon!
A kezdeményezés kiterjed a szabad anyanyelv- és szimbólumhasználatra, az egyenlő bánásmódra a kisebbségek és többségben élők között, nemzeti kultúrák és hagyományok ápolására, valamint anyanyelvű sport és kulturális tartalmak közvetítésére országhatárokat áthidalva. Ahhoz, hogy sikeres legyen, összesen egymillió aláírásra van szükség az EU legalább hét tagállamából.

A papíralapú aláírásgyűjtés 2018. március 29-én zárul le, de április 3-áig lehetősége van online is aláírni a Minority SafePack-et!

Kérem, hogy aláírásával Ön is járuljon hozzá a kezdeményezés sikeréhez!