Letölthető dokumentumok

Email cím:

szolotancfesztivalhorgos@gmail.com

XIII. Vajdasági Online Szólótánc Fesztivál
-Versenykiírás
A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai védnöksége alatt, 2020. december 12-én, Horgoson szervezi meg az XIII. Vajdasági Szólótánc Fesztivált ONLINE formában.
A fesztivál elsődleges célja hagyományaink megőrzése, és széles körű népszerűsítése, valamint a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása mellett a hagyományos értékrend mélyebb megismerése, és a tánc tiszteletére való nevelés.
Szóló:
– Kötelező anyag: kalotaszegi legényes (improvizatív építkezés előre megadott zenére.)
– Szabadon választott anyag: Egy legényes, férfitánc vagy verbunk a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről (maximum 2 percben)
Páros:
– Kötelező anyag: kalotaszegi csárdás és szapora (improvizatív építkezés előre megadott zenére.).
– Szabadon választott anyag: A Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy páros tánc, illetve lassú és friss csárdás (maximum 2,5 percben)
Nevezésidíj nincs. Alsó korhatár 14 év.
A kötelező táncanyag kíséretét a fesztivál zenekara, a Juhász zenekar játssza fel. Az alábbi linken tölthető le a jelentkezesi lappal együtt a htthps://horgos.co.rs/hu/xiii-vajdasagi-online-szolotanc-fesztival/

A viseletben feltáncolt videókat december 1-ig kell beküldeni az alábbi email címre:
szolotancfesztivalhorgos@gmail.com
A zsűri mindkét kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet illetve különdíjakat oszt. A zsűri a versenyben véleményez minden versenyzőt. A kísérő fogalma nem ismeretes (páros kategória). Az értékelt videókat december 12-én tesszük közzé a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület Facebook oldalán.
https://www.facebook.com/bartokbela.mmehorgos
December 13-án pedig a helyezéseket jelentetjük meg. Minden helyezett oklevélben és szakmai könyv utalványokban részesül, amit postai úton továbbítunk. ( külön díjban részesülők is )
Az idén is kiosztásra kerül a „Vajdaság Legjobb Táncosa ”díj, minek odaítéléséről a zsűri dönt, de külhoni versenyzők nem esnek értékelés alá ebben a kategóriában.
Szakmai zsűri: Lukácsé Haránt Eszter (Kecskemét), Lukács László (Kecskemét),
Kiss Zsélykó (Újvidék)