5 kaptárt és azzal együtt 5 méhcsaládot loptak el a Martonos és Horgos közötti termőföldek határából. Martonos környékén már korábban is előfordult, hogy kaptárakat és méheket loptak.

Most Lepár Nándor, méhészt érte tetemes kár. Nándor és családja több mint negyven éve foglalkozik méhészettel, de ilyen mértékű kaptárlopás még nem történt a gazdaságában. A most eltulajdonított méhek és kaptárak, valamint a bennük lévő méz összértéke megközelítőleg 700 euró értékű. Egyedi kaptárakat is elvittek, amelyeket saját maga készített.

„Háromnak különleges ismertetőjele van, mivel azokat a fajta kaptárakat én csináltam és mindegyiknek a széle el van szegve egy két centis léccel. A színét lehet, hogy megváltoztatja az illető, mert volt itt sötétbarnás meg világoskék. A kaptárak több színűek voltak, de arról fel lehet ismerni, hogy a négy sarkán  és a fiók alján is szegés van.”

A méhész elmondása szerint korábban a migránsok is okoztak már kárt neki, viszont akkor csak a mézet szedték ki a kaptárakból, most viszont a méhek és kaptárak is eltűntek. A gazda bejelentést tett a rendőrségen, gyanúja szerint hozzáértő lophatta meg, mivel csak a legújabb kaptáraknak kelt lába és szakszerűen szerelték le azokat a tartóeszközről, amiket azután utánfutóval és autóval szállíthattak el.

„A méheket az egyszerű laikusok ilyenkor nem bántják és nem fog nekiállni egy laikus, nem hozzáértő személy méhet lopni. Bejelentettük a kárunkat a rendőrségen, sajnos nagyon pici a valószínűsége, hogy megtaláljuk őket, vagy megtalálják őket, mivel ezt bárhova be lehet pakolni, mivel nagy most a zöld tömeg, a kukorica, a napraforgó, a régi tanyák, elhagyatott tanyák be vannak zöldülve és beteheti bárki bárhova és onnan nem kerül elő.”

Lepár Nándor kaptárai a Magyarkanizsát és Horgost összekötő főútról is szépen látszódnak és a termelő arra kéri a helyi lakosokat, hogy aki szerdán este vagy csütörtökön napközben látott valakit ezen az úton méheket szállítani, az haladéktalanul értesítse a magyarkanizsai Méhész Egyesületet.