Ötszáz méteren javítottak az út minőségén. A magyarkanizsai önkormányzatnak vannak még tervei.

Járhatóvá tették a Horgos és Kispiac közti tanyavilágban található Ürü-járást. Az intézkedés nagyban javít az ott élők mindennapjain, a közlekedés zökkenőmentes lett az útszakaszon.

Az 500 méteres útszakasz 800 ezer dinárból újult meg, a magyarkanizsai önkormányzat finanszírozta. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Ennek a technikája az, hogy felmarjuk a régi, úgymond elhasználódott útfelületet 3 méter szélességben és megszórjuk egy 10 centiméteres, kicsit magasabb kőréteggel. Jelen helyzetben itt mart aszfaltról van szó, ami még tartósabb életet ad.”

Az Ürü-járást naponta mintegy kétszázan használják. Sors Róbert, tanácselnök, Horgos HK: „Ezen a részen is élnek emberek, gyümölcsösök vannak, és itt nagyon nagy forgalmat bonyolítanak le. Ez nagyon fontos volt, hogy az itteni embereknek is az életkörülményeit javítsuk, és ezáltal arra is buzdítsuk őket, hogy itt maradjanak.”

A közelmúltban a Fodor dűlőutat is felújították, valamint tervben van a Fodor dűlőt és az Ürü-járást összekötő út helyreállítása is.