2020-11-24

Üresen áll a horgosi vasútállomás. Vonatra senki sem vár. Nem is várhat, ugyanis a településen teljesen megszűnt a vasúti forgalom. Szegedre már a határzár miatt sem közlekednek a járatok, azonban Horgosról Szabadkára sem lehet eljutni vonattal.

Pár hónapon belül, 2021 elején már kiírhatják a pályázatot a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítására. A kivitelezésre és a pénzelésre vonatkozó szerződés már február végén megszülethet – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Kern Imre, volt építésügyi-, infrastrukturális államtitkár, jelenlegi szabadkai alpolgármester. A részletekről hétfőn Belgrádban egyeztetett Palkovics László magyar és Tomislav Momirović szerb innovációs és technológiai miniszterekkel. A szerbiai szakasz felújítása mintegy 60-70 millió eurós befektetést jelent.

 

Évek óta nem jár a vonat Horgosra, illetve Horgosról. A helyiek hiányolják, hiszen sokan azzal jártak munkahelyükre, vagy iskolába Szabadkára, esetleg a magyarországi Röszkére, illetve Szegedre. Horvát Ibolya, Horgos: „Sokkal könnyebb volt a dolgunk, hogy itt felszálltunk a sínbuszra, Röszkén leszálltunk. Most kerékpárral, gyalog közelítjük meg, akinek van autója, több a várakozás, több idő, sokszor fél nap vagy több óra hossza, és az idő mindenkinek számít.”

 

A jegyárak is sokkal kedvezőbbek voltak, mint az autóbuszokon. Igaz, a sínbusz, közismert nevén az Ezüst Nyíl lassan, csupán 30 km/h-ás sebességgel haladt, de az emberek nagy része mégis ezzel utazott. Hegedűs Jácintka, Horgos: „Itt járt át Szegedre is a sínbusz, olcsóbb is volt, mint a busz és könnyebb is volt az embereknek, mint általában. Kell a sínbusz, kellene.”

 

A Szabadka-Szeged vasútvonalon egyebek mellett a síneket kell kicserélni, de a töltéseket is újítják. Az európai szabványoknak megfelelő jelző- és biztonsági rendszerek működnek majd a vonalon – mondta Kern Imre, volt építésügyi-, infrastrukturális államtitkár, Szabadka alpolgármestere. A tervek szerint a sínek alatt aluljárókat építenének ki a vasútállomásokon ezen az útvonalon. A 160 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő vonatok a bejelentések szerint akár fél óra alatt Szabadkáról Szegedre érhetnek majd, amennyiben az útlevélvizsgálat sebességének kérdése is megoldódik. A belgrádi miniszteri találkozón elhangzott, hogy a szerbiai minisztérium teljes mértékben támogatja a vasútvonal szerbiai szakaszának kiépítését.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „A miniszter úrral folytatott beszélgetésen elhangzott az a mondat is, hogy államelnökünk, Vučić úr is teljes mértékben támogatja ezt a projektet. Számunkra pedig ez azért fontos, mert nekünk kulcsfontosságú, hogy minél előbb megvalósuljon ez a projektum, hiszen ez a mi, itteni polgárainknak az érdekük, egyrészt, másrészt pedig egyedül ez fogja biztosítani a vasúti összeköttetést Magyarország és Szerbia között, abban a pillanatban, amikor megkezdődnek a munkálatok Kelebia és Kiskunhalas között a magyar szakaszon, ami 2022 év végén esedékes, addigra kell ennek a projektnek megvalósulnia. Az információk szerint van is olyan csoport, aki meg is tudja ezt valósítani.”

Ez egy 50 kilométeres szakasz, amely Szabadkát, Palicsot, Hajdújárást, Királyhalmot és Horgost érinti. Az utasok természetesen belföldi utazásra is használhatják majd a jövőben.