Nyáron sem pihennek a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában. Számos beruházás van folyamatban Horgoson és Kispiacon egyaránt.

Mindkét épület berendezését korszerűsítik. Kispiacon a tornaterem padlózatát is felújították, de a nyári tanterem kiépítése ugyancsak zajlik. Horgoson a tervek szerint megszervezik a Diákszínjátszó Találkozót, valamint hamarosan megújul az intézmény honlapja is. A horgosi iskolában elhelyeztek egy nagy interaktív táblát, emellett pedig megérkezett az új bútorzat. 11 álló szekrénnyel bővült az intézmény. A táblák és a bútorzat értéke mintegy 350 ezer dinár. A Magyar Nemzeti Tanács és a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásának köszönhetően kerültek az iskolába.

Szekeres Valentin, igazgató, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Szokásunkhoz híven idén is kihasználtuk a nyári szünetet a munkára, és el kell mondanom, hogy 2020 őszétől az intézmény történetének talán egyik legszerteágazóbb beruházása, fejlesztése fog megvalósulni, ugyanis mindkét épületünkben nagy méretű interaktív tábla kap helyet, és mindkét épületben konyhaberendezés vásárlása várható, továbbá Horgoson új bútorzattal bővültünk, és nagy mennyiségű taneszközt is vásárlunk.”