Ma viszonylag sok felhő lesz felettünk, de naposabb időszakokra is van kilátás, számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb az esti órákban csepereghet helyenként az eső. A keleti-északkeleti szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Egyelőre nincs front a térségünkben.

Holnap is gyakrabban takarhatják felhők a napot, de napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem várható. A keleti-északkeleti szél továbbra is megélénkülhet, helyenként erőssé válhat. Délután 14-19 fokot mérhetünk.

Szombaton is sok napsütésre van kilátás, de fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Vasárnap egy hidegfront előterében néhol már egy-egy futózápor előfordulhat, de délután még szintén 15-19 fok közötti maximumokra van kilátás. Napközben mérsékelt, időnként élénk lesz az északi szél.

Hétfőn lehűlés érkezik erős északi széllel, többfelé esővel, záporokkal, ami délután havas esőbe, helyenként havazásba válthat át.

A mostani felmelegedés hatására az arra érzékenyek körében tünetek jelentkezhetnek. Migrén, dekoncentráltság, bágyadtság, tompaság fordulhat elő. A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, valamint a szél miatt romolhat a hő- és komfortérzetünk. A naposabb időszakokban viszont jobb lehet a hangulatunk, a közérzetünk.

A reggeli órákban még nagy lehet a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!


Source link