2020-11-30
Pannon RTV

Segítséget kér egy horgosi család. Fülöp Árpád egyedül ápolja édesanyját, aki májusban agyi infarktust kapott. Mindössze 18 ezer dinár bevételük van egy hónapban, ami nem elegendő a gyógyszerekre, pelenkára, rezsire.

Horgoson él Fülöp Árpád és 66 éves édesanyja. Piroska májusban agyi infarktust kapott. Néhány hetes kórházi ápolás után hazaküldték, így házi ápolásra szorul. Fia nem tudott ápolót fogadni mellé.

Fülöp Árpád: Elég drága egy ápolót keresni mellé. Nem is érné meg anyagilag valakit mellé fogadni, ezért én felmondtam májusban, azóta itthon vagyok vele és én ápolom.

A gyógyszerek drágák, a bevételük kevés. Mindössze 18 ezer dinárból élnek, havonta pedig mintegy ötezer dinárt költenek a gyógyszerekre.

Elég szűkös a keret, amiből ezt ki tudtam eddig kalkulálni, úgyhogy nem tudom, hogy hogyan lesz ezután. A pelenka, ami még anyagilag sok pénzt elvisz, sajnos. Ezt a kettőt, ha összeadom, egy hónapban ez több mint 12 ezer dinár. Az ő nyugdíja pedig 18-19 ezer dinár havonta és itt a nyakunkon a tél, a tél is jön.

Édesanyja ágyban fekvő beteg, beszélni és egyedül mozogni nem tud. Árpád elmondása szerint bármit elfogadnak, de leginkább anyagi segítségre lenne szükségük, hogy gyógytornászhoz vihesse édesanyját, illetve hogy átalakíthassa a fürdőszobát, jelenleg ugyanis nem tudja bevinni oda megfürdetni.

Mikor jó idő volt, kivittem, az udvaron fürdettem meg, mert sajnos nem megoldható a fürdőszobában. Nálunk kád van, ezt jó lenne kicserélni zuhanyzóra és anyut akkor be tudnám tolni oda tolókocsiban és be tudnám ültetni székbe, vagy valahogy. Itt a szobában szoktam megfürdetni a földön. Egy széket hozok ide, leterítek pár lepedőt, és így sikerül megfürdetni édesanyámat sajnos, egyelőre.

Fülöp Árpádot megtalálhatják a Facebookon, vagy Horgoson a Jókai Mór utca 36-os szám alatt, de telefonon is felkereshetik a 063/518-368-as számon.

Aki bankszámlára utalna, megteheti a 160-5600101056541-09-es dináralapú számlaszámra.