Jogerős ítélet született az újvidéki fellebbviteli bíróságon, miután megerősítették a korábbi bírósági döntést, miszerint az 56 éves horgosi Sárkány Irént a férje, István megmérgezése és ezáltal szándékos meggyilkolása miatt tizenhárom év börtönbüntetésre ítélik.
Idén februárban a szabadkai felsőbíróság másodszorra is 13 év börtönbüntetésre ítélte első fokon azt az ápolónőt, aki 2018 februárjában mérget fecskendezett be beteg férjének, aki ezután elhunyt.

Az asszony eredetileg a nőgyógyászaton dolgozott, de mikor a szabadkai kórházba szállították élettársát, akkor kéretlenül is beavatkozott az ápolásába. Majd kollégái szeme láttára ismeretlen folyadékot fecskendezett be férjének. A gyanúsított azt állította, hogy ő csak vizet adott be Istvánnak, hogy erre mi szükség volt arra már nem tudott logikus választ adni. Azonban az elhunyt férfi vérében az életveszélyesnél hétszer nagyobb cianid tartalmat mutattak ki.

A szabadkai felsőbíróság először tavaly februárban ítélte el a horgosi Sárkány Irént 13 évre férje meggyilkolásáért, azonban az újvidéki fellebbviteli bíróság tavaly szeptemberben hatályon kívül helyezte az ítéletet azzal az indokkal, hogy „egyes bizonyítékokat tisztázni kell”.

Azonban a most meghozott döntés már végleges, fellebbezésnek helye nincs.

forrás: Délhír